Ремонт на климатик и сервиз на климатици

PmGroup извършва сервизна и ремонтна дейност на всички марки гаранционни и извънгаранционни климатици в град и област София.

свържете се с нас!

Преди да ни повикате за повреда на вашия климатик направете следното:

01 Проверете дали сте го включили в захранването!

02 Проверете настройките на дистанционното дали са правилни!

03 Проверете филтрите и ако са замърсени ги почистете!

04 Проверете батериите на дистанционното дали са заредени!

05 След включване на климатика изчакайте 3-5мин.

06 При смяна на режима от топло на студено и обратно на климатика му е нужно повече време.

07 Когато се убедите, че всички тези стъпки са изпълнени, но климатикът не работи се обадете и специалистите ще се заемат с проблема.

Повредата се отстранява на място веднага. При голяма повреда се прави оценка на бъдещия ремонт и клиентът преценява какво да се предприеме. Ако клиентът е съгласен на този ремонт се заплаща авансово 50% от стойността на ремонта, а останалата сума се доплаща след ремонта и пускането в експлоатация на климатика. Граранционният период на подменената или ремонтирана част е 6 месеца. Срокът за ремонт в сервиз е от 1 седмица до 1 месец. Възможно е този срок да се удължи когато няма налични части за ремонта и е нужно да се изчака внос. Това се отнася най-вече за стари модели климатици.

Понякога ремонтът излиза 60-70% от цената на климатика и не си заслужава този разход, защото гаранацията на подменената част е 6 месеца. В този случай ви предлагаме нов климатик с 10% отстъпка от цената и безплатен демонтаж на стария климатик. В замяна ние взимаме стария ви климатик. По този начин за климатик, който струва 1 000лв. можете да спестите до 150лв. с демонтажа. Гаранцията на новия климатик в зависимост от марката и модела е от 2 до 5 години.

ЗАБЕЛЕЖКА: 10% отстъпка се дава за климатици, които не са в промоция.

Ремонт на климатик HAIER PmGroupBG

Смяна на компресор на климатик с мощност 18 btu

Ремонт на климатици се налага след като нашия климатик се е повредил и не функционира. Все пак обаче, за да избегнем този тип повреди е добре да познаваме най-честите причини, които причиняват неизправност на тези иначе страхотни уреди, които правят живота ни по-добър, а сметките ни за ток по-ниски.

Един от причинителите, с които се сблъскват фирмите за ремонт на климатици са фабричните дефекти. Резонно колкото по-ниска е цената на един климатик, толкова по-некачествен е той и обратното, колкото по-скъп, толкова по надежден се оказва той. Въпреки все пак рядкото наличие на подобни проблеми е добре да разполагаме с максимално дълга гаранция още в момента, когато купуваме нашия климатик. Така, фирмата, която ви е продала климатика може да го ремонтира или да го подмени.

Сред най-често срещаните причини за повреди и последваща нужда от ремонт на климатици е неправилният подбор на мощност т.е. по-малък климатик да се използва за охлаждане или отопляване на по-голямо помещение. Това няма как да не измъчи климатичната ни система и тя да се амортизира с по-високи темпове от обичайното.

Друга причина, която може да ви накара да потърсите ремонт на климатици е неправилният монтаж на климатичната система. Най-често при подобни обстоятелства се има предвид изтичането на хладилен агент, което може да доведе до претоварване и последващо прегряване на компресора на климатика. По принцип по-скъпите климатици имат датчици, които да ви предоставят информация в този аспект, но това все пак не е задължителна система в тях, а по-старите климатици често не разполагат въобще с такива уреди.

Още една причина, която да ускори нуждата от ремонт на климатици е повишения обем натрупан прах по самите топлообменници на климатичната инсталация. Това отново претоварва компресора на климатика и понижава неговата ефективност, което ускорява и износването му.

Като цяло до ремонт на климатици едва ли ще ни се наложи да прибегнем, при условие че експлоатираме по правилен начин нашия климатик и му провеждаме редовна профилактика с цел да го запазим от по-сериозни проблеми.

Ако вашия климатик се е повредил напълно логично ще ви се наложи да потърсите сервиз за климатици. Естествено както в много други браншове и тук фирмата не е една, а съществуват множество такива.
Най-добрия съвет при нужда от сервиз за климатици е разбира се да се доверите на гаранцията си, ако разполагате с валидна такава. Друг вариант си остава и сервиз за климатици, чиито услуги вече сте ползвали и сте останали доволен от качеството на работата на фирмата, която сте избрал.
Това обаче са напълно логичните варианти при избор и не представляват друг тип ситуация, когато гаранцията на вашия климатик е изтекла и до сега не сте ползвали подобен вид услуга. При описаните условия вероятно най-добрата първа стъпка, която е важно да оцените е информираността. Препоръките от приятели или от интернет могат да ви дадат ясни насоки кой сервиз за климатици как работи и дали хората са доволни от извършените услуги.
От друга страна в контекста на нуждата от сервиз за климатици стоят и цените на този тип дейности. Резонно колкото по-сериозна е повредата на вашия климатик, толкова по-скъпо може да струва и неговата поправка или настройване и връщането му към традиционните му нива на ефективност.
Още нещо, което е добре да се спомене по темата е фактът, че в повечето случай работата на по сервизните дейности за климатици се извършват на място. Ако проблемът е по-сериозен може и да се стигне до неговото сваляне и транспортиране до съответния фирмен център, където евентуално избраната за ремонт на климатици фирма разполага с по-широки технически възможности за оптимална диагностика.
Ако все пак проблема не е особено сериозен, то в повечето случай експертите от избрания сервиз за климатици могат да го решат в рамките на 1-2 часа, което не може да се отрече, че е далеч по-добрия вариант. Това е още една причина да бъдат съветвани хората да следят работата на климатичните си инсталации и да извършват нужните ремонти и профилактики, за да минимизират вероятността от по-сериозни усложнения с техния климатик.